Waiotapu thermal wonderland & Huka falls

(sunnuntai 11.10.2009)
.
Ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon kokonainen päivä ilman sadetta, mahtavaa! Yö oli tähän asti kylmin, ei varmasti montaakaan lämpöastetta, mutta päivällä on jo aivan shortsikeli. Sisämaassa tuntuisi olevan suomalaisempi ilmasto kuin Tyynenmeren rannoilla.

Edellisiltana löydetyn idyllisen kuuman lähteen lähistöltä löytyy oikea turistirysä, ihan tyylikäs sellainen kuitenkin. Parkkipaikalla on (saksalaisten) vuokrattuja asuntoautoja enemmän kuin karavaanareitten kesämessuilla. Paikan nimi – Waiotapu thermal wonderland – kertoo oikeastaan kaiken tarpeellisen. Geissiirejä, lisää kuumia lähteitä, kuplivia mutakuoppia, erikoisen värisiä vesialtaita ja tietysti lievä rikin katku. Alla on muutama kuva paikasta.

Iltapäivällä ajan Taupoon ja käyn katsastamassa paikallisen melontanähtävyyden – Huka falls. Ei näytä juurikaan pelottavammalta kuin puissa asti tulviva Kaituna-joki, jonka pitäisi olla luokkaa III-IV... (Pahoitteluni, jos joku yli-innokas kajakkihippi erehtyi otsikon perusteella jo luulemaan, että tuli läväytettyä Huka. Ehkä syksymmällä... vai keväämmällä...)







.

Ei kommentteja: