Kaituna: Okere falls run, Awesome gorge

(17.-18.10.2008)

Vihdoinkin melomaan! Päivälleen kuukausi reissua takana, uusi kajakki alla, aukkopeitto ostettu ja Kaituna-joen parkkipaikalla melojia kuin muurahaisia. No ainakin viisitoista.

Kaitunan Okere falls run on yksi pohjoissaaren eniten melottuja pätkiä: Rotorua-nimisen kaupungin vieressä, kilometrin mittainen shuttle, puolen tunnin mittainen melonta pienessä joessa syvällä viidakon keskellä. Luokitukseltaan III-IV, matkan varrella yksi vesiputous – Tutea falls. Näyttää erikoiselta ja sukeltavat syvälle, kun laskevat ko. vesiputousta turistien kanssa kumilautoilla! Parempaa aloitusta tämän reissun melonnoille olisi tuskin voinut olla!

Seuraavana päivänä sama joki uudelleen, mutta nyt jatketaan em. pätkältä muutama kilometri alaspäin. Osuuden nimi on Awesome gorge, ja nimensä mukaisesti joki kulkee uskomattoman hienossa kanjonissa. Kapeimmillaan kanjoni on vain kolmisen metriä leveä, ja pystyt kallioseinät nousevat molemmilla puolilla parinkymmenen metrin korkeuteen. Kanjonin lopuksi on vielä muutaman metrin vesiputous, jota ei pääse ennalta tarkastamaan – pitää mielen sopivan virkeänä aina kanjoni loppumetreille saakka!

Ei kommentteja: