Pentlands Backpackers Hostel, Mt. Eden, Auckland

.
Kello on puoli kahdeksan aamulla. Pihalla kasvaa palmuja. Tai jotain raamatullisia puita kuitenkin. Liikenteen ääniä ei kuulu lainkaan. Eikä oikeastaan mitään muutakaan, paitsi lintujen lauluja. Istun hostellin ulkoportailla – ulko-ovi ja respa ovat vielä kiinni. Sää on kuin Suomessa alkukesällä, paitsi että ilma tuntuu paljon kosteammalta.

Sisällä on vähän kuin olisi englantilaisessa talossa: suomalaisittain kehno lämmöneristys, kokolattiamatot ja ilmankosteus tuntuu täälläkin. Anyway – paikka on todella siisti, ja tunnelma varsin ystävällinen. Huonetoverini kutsuu minut heti illan grilli-sessioon: maksan 5 dollaria (2,5€), ja ruoka tulee valmiina pöytään – 18 henkeä illallisella, tarjolla kanaa ja vihanneksia – jälkiruoaksi omenapaistosta ja vaniljajäätelöä – loistavaa! Lisäksi sama britti-poika toteaa, että on ihanaa (”lovely”), että tulen Suomesta.

(Hmm... Miksei vaikka iso H voisi joskus Neitikoskella sanoa, että on ihanaa, että tulen Jyväskylästä...?)

Kävelen läheiseen ruokakauppaan. Ensimmäinen kerta vasemmanpuoleisessa liikenteessä sujuu ilmaan kuolemaa tai muita suurempia vahinkoja. Lähes 40 tunnin istuminen bussissa-lentokentällä-lentokoneessa-lentokentällä-lentokoneessa-lentokentällä-junassa-lentokoneessa-bussissa on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja kaupassa kiertelen hyllyjen välissä silmät tyhjyyteen tuijottaen. Saan kuitenkin ostettua välttämättömimmät tarvikkeet, ja voin mennä ottamaan päiväunet. Seuraavaksi viikoksi jää vielä pitkä ostoslista: pyyhe-kamera-hammastahna-lenkkarit-aukkopeitto-auto-kitara-jotainmuutamitä. Ihan kaikkea en saanut pakattua lentoyhtiön sallimaan 20 kiloon.

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mahtavaa Hanska, että sulla on blogi!
Ja vielä kivempaa olis, jos olisit siitä itse kertonut eli kv! (Tosin, en voi olla varma, vaikka oltais viime lauantaina aiheesta jotain keskusteltukin...)

Mukavaa eloa sinne!

Annis

Sarakujan peipposet kirjoitti...

GoAapoGo!

Unknown kirjoitti...

Ai ku ihanaa Aapo että oot menny Jyväskälästä seelantiin. Heti alkuun pitää kuitenkin kysyä miksi? Vaikka olenkin kait meloja.