Hopeanuoli on saanut seuraajan

.
Viikko Aucklandissa kuluu nopeasti: Aamulla ylös (useimmiten ennen viittä, kun ei vielä osaa aikaeron vuoksi pidempään nukkua), kaurapuuroa naamariin ja sitten seikkailemaan Aucklandin busseissa ja junissa – päämääränä valita seuraaja Hopeanuolelle (=auton hankkiminen). Edellisenä iltana netistä löydetyt kärryt pitää kiertää tarkastamassa. Jos kesken päivän alkaa väsyttää, on Aucklandin pääkirjasto mainio paikka: säkkituolille rötköttämään, ja ilmaisen nettiyhteyden avulla voi vielä tarkistaa uusimmat vaihdokit.

Käytetyt autot ovat Uudessa-Seelannissa jonkun verran halvempia kuin Suomessa. Mutta jos haluat halvan ja hyvän, osta kaksi! Itse ostin ehkä jotain siltä väliltä. Hopeanuolen seuraaja (nimi vielä antamatta) on Mitsubishi Delica Spacegear vuosimallia 1994. Vielä kattotelineet kiinni ja sänky tavaratilaan – keskiviikkona pitäisi kaiken olla valmista, ja hostellin vaihtua uuteen matkakotiin.


Jos muuten satut suunnittelemaan (melonta)reissua Uuteen-Seelantiin, ja vaikka reissu kestäisi useammankin kuukauden, niin kannattaa ehdottomasti vuokrata ”camper van”. Auton ostaminen alkaa olla kannattavaa vasta kun reissulla on mittaa lähemmäs puoli vuotta. 1990-luvun Hiace, jossa on valmiina vuode, keitin (tässä yhteydessä en tarkoita moottoria) ja muut taloustarvikkeet, on majoituskuluja säästävä matkustusmuoto. Vuokra-auto on lisäksi huoleton – ei ostamisen vaivaa, katsastuksia, huoltoja, vakuutuksia jne. huolehdittavana. Eikä tarvitse jännittää, että tuliko tällä kertaa valittua joulusuklaarasiasta se kirsikkaliköörin makuinen Zabaglione...

Camper vaneja turistien käyttöön tarjoaa Uudessa-Seelannissa useampikin firma. Linkkejä näiden firmojen interwebbisivuille löytyy blogin vasemmasta laidasta. Samassa paikassa myös muita vinkkejä ja linkkejä Uuteen-Seelantiin matkustamiseen liittyen.

1 kommentti:

Petander kirjoitti...

Multa olisit saanut sen camper vanin!! =)